Продюсер Азад Сафаров разом із британским телеканалом Sky News став лауреатом премії Emmy

Дата: 28 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Британський телеканал Sky News отримав престижну американську премію Emmy Award (телевізійний аналог премії Oscar) за висвітлення подій в Україні, разом із колективом медійників лауреатом став Азад Сафаров – український режисер, документаліст і продюсер, який співпрацює з медіа з січня 2022 року. Про це повідомив сам Сафаров у фейсбуку. 

Азад Сафаров. Джерело: фейсбук-сторінка продюсера

“Ми виграли Emmy. Британський телеканал Sky News отримав Emmy за висвітлення подій в Україні.  Разом з ними переможцем Emmy став і я… Нас обрали з-поміж 2600 заявок медіа з усього світу і 4 номінантів-фіналістів у категорії International Emmy Awards for News (новини)”, – написав він.

Сафаров нагадав, що працює зі Sky News як продюсер в Україні вже півтора року, й наголосив, що пишається тим, що за цей період “ми встигли показати світові дуже багато історій про сильних, хоробрих і неймовірних українців”.

“Колись після Перемоги розкажу вам багато про те, через що проходять журналісти і вся команда ЗМІ, щоб розповісти світу правду про злочини росіян в Україні: про обстріли, про поранення, купу бюрократій, поламані машини посеред поля, втрачені нерви, спустошені сили, купу перемовин, купу відмов і купу погоджень, купу нових знайомств і дружб. Це робота нон-стоп, але нині вона дуже і дуже важлива Дуже важливо тримати увагу всього світу на злочинній війні Росії проти України”, – наголосив продюсер. 

Він подякував всім речникам, пресофіцерам, які це розуміють і завжди підтримують журналістів: “А таких, повірте, багато. Дуже сподіваюсь, що колись будуть міжнародні нагороди і для них”.

Нагадаємо, що Азад Сафаров працював на 5 каналі та Deutsche Welle, створює документальні фільми. Є співзасновником фонду “Голоси дітей”. У вересні 2021-го року запустив на “Суспільному” проєкт “Голоси Донбасу”, до якого ввійшли 12 історій дітей з окупованої території України.

Працював над стрічками “Віддалений гавкіт собак” і “Будинок зі скалок” данського режисера Симона Леренга Вільмонта. Останній був номінований на премію “Оскар” як “Найкращий документальний фільм”, увійшов до шортлиста й став одним з головних номінантів на нагороду. 

Проте за результатами голосування членів Американської кіноакадемії цьогорічну премію у цій номінації здобула стрічка “Навальний” канадського режисера Деніела Роера.

Тоді Сафаров так прокоментував цей вибір “кіноакадеміків”: “Російська пропаганда дуже добре діє і вміє розкручувати псевдогероїв там, де героїв нема”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter