Стрічка “Будинок зі скалок” про українських дітей стала фіналістом кінопремії “Оскар”

Дата: 24 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Стрічка “Будинок зі скалок” спільного виробництва Данії, Швеції, України та Фінляндії стала одним з головних номінантів на премію “Оскар” від Американської академії кінематографічних мистецтв і наук у номінації “Найкращий документальний фільм”.  

Про це повідомив другий режисер і лінійний продюсер фільму Азад Сафаров на своїй сторінці у фейсбуку.

Кадр із фільму “Будинок зі скалок”

Фіналістів премії оголосили 24 січня 2023 року, церемонія транслювалась онлайн.

“Україна проходить на “Оскар” далі! Фільм “Будинок зі скалок” пройшов у номінацію на “Оскар”!  A House Made of Splinters у п’ятірці найкращих фільмів світу!” – написав Сафаров.

Нагадаємо, що у фільмі представлено історії дітей з особливого дитячого будинку на Сході України. Героями стрічки також стали кілька вихователів, які в умовах війни з Росією намагаються створити малечі безпечний простір біля лінії фронту. В цей час державні органи влади та суди вирішують подальшу долю дітей.

Автори фільму через персональні історії розглядають війну та її тривалі наслідки для дітей і родин. Знімання фільму завершили до початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Режисер стрічки – Сімон Леренґ Вільмонт (Данія). Це другий фільм митця, знятий в Україні, першим був “Віддалений гавкіт собак”.

У виробництві “Будинку зі скалок” взяла участь і українська команда. Так, Сафаров виступив другим режисером та продюсером, співпродюсерками стали Дарія Бассель та Вікторія Хоменко. Фільм знімався за участю співзасновниці та голови правління фонду “Голоси дітей” Олени Розвадовської.

Трейлер фільму “Будинок зі скалок” можна подивитися тут.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter