Пробите колесо, пошкоджені замки: київський активіст Виговський каже про ймовірне продовження тиску на нього

Дата: 15 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

Київський активіст Микола Виговський повідомив про пошкодження колеса на своїй автівці, припаркованій на стоянці.

Про це він розповів у коментарі виданню ZMINA.

Фото з фейсбук-сторінки Миколи Виговського

За словами активіста, 14 грудня він сів у машину і, коли рушив, відчув, що щось не так з колесами: виявилося, що одну із шин пробито.

“Я попросив сторожа перевірити відео з камер спостереження. Поки він нічого не знайшов. Ну, якісь люди зупинялися за парканом. Роздільна якість камери невелика, тож щось напевне можна буде сказати, коли я машину на СТО завезу. Сторож припускає, оскільки він не бачив, щоб до машини хтось підходив, що могли із зовнішнього боку через паркан прострелити пневматичним якимось пістолетом, наприклад”, – каже він.

Як зазначає Виговський, він не може поки з упевненістю стверджувати, що йдеться про сплановані дії, однак висловлює занепокоєння, оскільки випадок з колесом не єдиний за останній час: 9 грудня хтось пошкодив замок на дверцятах автівки, а через кілька днів, 11 грудня, активіст виявив, що хтось заштовхав шматок пінопласту в замкову шпарину вхідних дверей у його квартиру.

Пошкодження вхідних дверей у квартиру активіста. Фото з фейсбук-сторінки Миколи Виговського

Останній випадок, за словами активіста, трапився невдовзі після розмови зі слідчим щодо його заяви з приводу виявлених у машині предметів, схожих на пристрої відстеження руху та прослуховування. Тоді Виговський подав заяву до СБУ, але та не почала провадження, а передала справу до Нацполіції.

“Мені телефонував слідчий, сказав, що законних підстав для відкриття справи немає, але запропонував поспілкуватися неформально, попити кави. Я відмовився. Питав, де я зберігаю знайдені засоби. Я сказав, що в надійному місці”, – розповів він.

ZMINA надіслала запит щодо перебігу цієї справи до Нацполіції та очікує на відповідь. 

Пошкодження дверей автівки. Фото з фейсбук-сторінки Миколи Виговського

11 листопада понад 10 громадських і правозахисних організацій вийшли з відкритою заявою, у якій закликали українські органи правопорядку розслідувати випадки стеження за Миколою Виговським та гарантувати йому безпеку.

Микола Виговський – громадський діяч, колишній координатор руху “Чесно”. Балотувався на виборах 2019 року від партії “Голос”. Окрім того, є співзасновником Громадського сектору Євромайдану, коаліції “Реанімаційний пакет реформ”, у минулому був учасником ініціативи “Хто замовив Катю Гандзюк?”, співорганізатором та ведучим акцій на підтримку Сергія Стерненка та проти свавілля правоохоронців, а також співорганізатором Маршу за Київ, який однією з основних вимог називав припинення хаотичної забудови міста.

На одній з акцій на підтримку Сергія Стерненка 15 червня 2020 року під Шевченківським районним судом Києва був затриманий із застосуванням сили разом з іншими чотирма протестувальниками, щодо всіх склали адміністративні протоколи, однак, як пізніше встановив той же Шевченківський суд, безпідставно.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter