Про місцезнаходження кримського татарина Арсена Алієва нічого не відомо вже вісім років

Дата: 11 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Місцезнаходження зниклого в окупованому Криму Арсена Алієва залишається невідомим уже восьмий рік: чоловіка викрали 11 квітня 2016 року на автовокзалі в місті Саки.

Про це пише Кримськотатарський ресурсний центр (КРЦ). 

Джерело: УНІАН

Так зване Головне слідче управління Слідчого комітету РФ по Республіці Крим справу про викрадення людини відкрило, але справа за роки не зрушила з місця.

Нагадаємо, що 11 квітня 2016 року о 10-й годині ранку 55-річний Арсен Алієв виїхав з Бахчисарая в місто Саки на похорон. О 12-й годині він зателефонував друзям, попросив зустріти його о 12:20 на автостанції в місті Саки. Відтоді телефон чоловіка відключений, а інформації про нього немає. Лише о 16-й годині того ж дня рідним прийшло смс-повідомлення про те, що абонент у мережі, але телефон відразу вимкнули.

КРЦ має у своєму розпорядженні відео, на якому видно, як Алієва заштовхують у машину та везуть у невідомому напрямку.

Практика масових насильницьких зникнень повернулася до півострова після окупації його росіянами. 

За даними КРЦ, всього за період окупації півострова зниклими безвісти вважаються 24 людини, 18 з них – представники корінного кримськотатарського народу.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в Криму понад місяць не можуть встановити місце перебування кримця Ісмаїла Шемшедінова, якого окупанти затримали наприкінці січня 2024 року після обшуку ФСБ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter