Прикордонники затримали двох чоловіків, які продавали українок у сексуальне рабство

Дата: 16 Січня 2019
A+ A- Підписатися

Державна прикордонна служба у взаємодії з іншими правоохоронними органами затримала в автомобільному пункті пропуску “Ягодин” двох злочинців, які намагалися вивезти до країни ЄС для сексуальної експлуатації трьох українок.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

Зазначається, що цими особами є громадянин України – організатор злочинної діяльності та його спільник – громадянин Вірменії, який мав посвідку на постійне проживання в Німеччині.

“У поле зору оперативних підрозділів один із зловмисників потрапив ще влітку минулого року. В ході оперативної розробки було задокументовано декілька фактів підготовки до здійснення злочинної діяльності та встановлено коло причетних осіб”, – йдеться в повідомленні.

У МВС розповіли, що зловмисники, користуючись уразливим станом потерпілих, обіцяли влаштувати дівчат на нібито легальну роботу в Німеччині, а насправді шляхом обману заганяли жертв у боргову кабалу для подальшої сексуальної експлуатації.

Повідомляється, що наразі зловмисники затримані за статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України, їм буде оголошено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 149 ККУ (“Торгівля людьми”), санкція якої передбачає позбавлення волі строком від п’яти до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у липні прикордонники спільно зі співробітниками Національної поліції Дніпропетровської області викрили міжнародний канал торгівлі людьми, через який українських дівчат продавали в сексуальне рабство в Ізраїлі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter