Прем’єр Польщі закликав послів у країнах Африки, Азії та Латинської Америки боротися з російською дезінформацією

Дата: 20 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький на конференції послів у Варшаві закликав дипломатів у країнах Африки, Азії та Латинської Америки докладати зусиль для боротьби з російською дезінформацією.

Про це пише Польське радіо.

Виступ Моравецького на конференції послів у Варшаві. Джерело: polskieradio.pl

За його словами, партнери з далеких країн мають розуміти ситуацію в Україні, передусім стосовно війни, яка триває на території країни, негативний феномен Росії, пов’язаний зі “своєрідним веденням політики, дипломатії, потужною роллю пострадянської пропаганди, потужною роллю фейкових новин”.

Моравецький наголосив на тому, що розв’язана Росією війна в Україні показала Європі, що мрії “про неминучу перемогу ліберальної демократії в усьому світі є передчасними”.

“Ця жорстока атака Росії на Україну і все, що з нею було пов’язане, на чолі з реконструкцією всієї енергетичної та газової системи та зміною багатьох пріоритетів практично в усіх країнах Західної Європи перебудувала сприйняття нашого наративу майже на 180 градусів. Це змінило його діаметрально”, – сказав польський прем’єр.

Водночас він закликав послів також у європейських країнах виступати проти ідей федералізації ЄС та поширювати ідеї децентралізації, йдеться в повідомленні.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що влада Південної Африканської Республіки (ПАР) просить президента РФ Володимира Путіна не приїжджати на саміт БРІКС, що має відбутися в серпні.

Преторія заявила про перемовини з Москвою та пропозицію Путіну взяти участь у саміті через відеозв’язок. Інакше владі ПАР доведеться його заарештувати на підставі рішення Міжнародного кримінального суду. 

До цього, 25 квітня, президент країни Сиріл Рамафоса заявив, що хоче припинити членство країни в Міжнародному кримінальному суді через незгоду з ордером на арешт Путіна. Однак наступного дня передумав.

16 червня Рамафоса побував в Україні в складі делегації африканських лідерів дорогою до Росії, щоб пропонувати мир за умови призупинення дії ордера на арешт Путіна та послаблення санкцій проти РФ. Цього ж дня російські військові масовано обстріляли столицю. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter