Премʼєр-міністр Грузії назвав Україну “країною, що обвалилась”: МЗС засудило цю заяву

Дата: 30 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Прем’єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе назвав Україну “країною, що обвалилась” і звинуватив її у невмінні знаходити винних у смертях десятків тисяч цивільних. Міністерство закордонних справ України засудило чергову “антиукраїнську” заяву.

Відповідну заяву опублікували на сайті органу.

Так, у МЗС ці слова назвали неприйнятними та обурливими, зокрема, зважаючи на те, що вони стосуються Революції гідності та боротьби українського народу за свободу та незалежність. 

“Не Україна, яка захищається, а виключно Росія, яка віроломно напала на нашу землю, відповідальна за тисячі втрачених життів, руйнування українських міст і сіл. Показово, що в згаданій заяві грузинського посадовця слово «Росія» не пролунало жодного разу”, – йдеться у заяві.

У міністерстві також зазначили, що Україні прикро спостерігати послідовну та постійну деградацію політичних заяв премʼєра Грузії, які останнім схожі на заяви російського керівництва.

Українські дипломати наголосили, що Росія повинна бути покарана за всі злочини, вчинені в Україні, Грузії та інших країнах протягом останніх десятиліть, і закликали грузинських політиків утримуватися від повторення російських наративів і використання України у внутрішньополітичній боротьбі.

Попри все, Україна продовжуватиме підтримувати суверенітет і територіальну цілісність Грузії, а також прагнення грузинського народу до миру, свободи й зміцнення зв’язків з іншими вільними країнами світу.

Нагадаємо, що у квітні Кобахідзе казав, що закон про “прозорість зовнішнього впливу” (більш відомий як закон про “іноагентів”) спрямований першочергово на захист країни від “українізації”.

За його словами, “уникнення українізації” є необхідною умовою для інтеграції Грузії в Європейський Союз, і “це головна мета цього законопроєкту”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter