Представник ГО “Інститут масової інформації” Олексій Захарченко мобілізувався до Збройних сил

Дата: 15 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Журналіст, представник ГО “Інститут масової інформації” (ІМІ) у Сумській області Олексій Захарченко вдруге долучився до лав Збройних сил України.

Про це пише ІМІ.

Олексій Захарченко. Фото 2022 (ліворуч) і 2016 років. Джерело: фейсбук-сторінка журналіста

“Новий етап у житті. Останній рік я ніс службу в сумському добробаті. Сумчани в курсі, що великою мірою завдяки добробатам Суми залишилися неокупованими. За цей рік я багато чому навчився, а також здобув чудових друзів. Дякую, “Група Отто”, ви – найкращі!” – написав Захарченко у фейсбуку.

Він уточнив, що боронитиме Україну на посаді командира кулеметного відділення.

Журналіст у коментарі ІМІ уточнив, що вдруге долучився до ЗСУ. Вперше мобілізувався 2014 року, одразу після початку російсько-української війни. Демобілізувався 2016-го й повернувся до журналістики.

Медійник нагадав, що з початку повномасштабного вторгнення Суми опинилися під загрозою окупації й деякий час перебували в оточенні.

“Але сумчани з перших днів об’єдналися в добровольчі батальйони, які гідно дали відсіч окупантам. В одному з таких батальйонів перебував і я. За цей час дійсно багато чому навчився, навіть попри досвід в АТО. Наразі ж вважаю, що Суми вже є кому захищати, а мій досвід буде потрібнішим у ЗСУ. Звісно, знову доведеться відкласти на деякий час всю “громадянську” діяльність, але впевнений, що ми переможемо і я повернуся в журналістський стрій”, – сказав він.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що до лав ЗСУ долучився журналіст-розслідувач “Слідства.Інфо”, дипломант конкурсу “Честь професії” – 2020 Василь Бідун.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter