Журналіст-розслідувач Василь Бідун мобілізувався до Збройних сил України

Дата: 09 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Журналіст-розслідувач “Слідства.Інфо”, дипломант конкурсу “Честь професії-2020” Василь Бідун мобілізувався до лав Збройних сил України.

Про це він повідомив у свій день народження, 9 лютого, у фейсбуку.

Василь Бідун. Джерело: фейсбук-сторінка журналіста

“Я йду зі “Слідства.Інфо”. Пригадую, як понад чотири роки тому вперше отримав змогу попрацювати в цій команді. В ролі стажера… Не буду тут описувати всі успіхи й невдачі, які мене супроводжували. Хай це залишиться між мною і тими людьми, які в цей період були поруч. Але головне: за всі роки на «Слідстві» я ніколи не сумнівався, що перебуваю в правильному місці”, — написав він.

Журналіст уточнив, що після початку повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого команда медіа сфокусувалася на розслідуваннях про російських воєнних злочинців. З того часу тут зробили понад сотню матеріалів на воєнну тематику.

Своїм професійним обов‘язком Василь Бідун під час роботи вважав розповідати про злочини окупантів, аби офіційне слідство могло притягнути їх до відповідальності.

“А що тепер? Тепер я буду продовжувати протистояти загарбникам, але вже у складі ЗСУ. Дякую за увагу. Слава Україні!” — сказав він.

Як йдеться на сайті “Слідства.Інфо”, Василь Бідун — журналіст, дипломант конкурсу “Честь професії-2020”, співавтор фільму-розслідування “Я — бот”, у якому розповідається про роботу українських ботоферм. 2020 року цей фільм отримав головну відзнаку Національного конкурсу журналістських розслідувань.

Під час роботи над ним журналіст півтора місяця працював під прикриттям у ботофермі піар-агентства Pragmatico.

Також Василь Бідун є автором фільму-розслідування “Солдати мільярдера”, у якому розповідається про те, як бійці екскомандира батальйону “Донбас” Семена Семенченка працювали в інтересах олігарха Ігоря Коломойського.

Нагадаємо, що у вересні 2022 року про мобілізацію до ЗСУ заявив ще один журналіст проєкту “Слідство.Інфо” Дмитро Реплянчук

Раніше ZMINA повідомляла про те, що до лав ЗСУ мобілізувалася журналістка телеканалу “Україна 24” Анастасія Блищик, наречена загиблого журналіста і військовослужбовця Олександра Махова.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter