Правозахисники закликали звільнити через коронавірус із в’язниць 250 журналістів

Дата: 30 Березня 2020
A+ A- Підписатися

Комітет захисту журналістів звернувся до світових лідерів, щоб ті посприяли звільненню 250 журналістів, які перебувають в ув’язненні та мають високий ризик захворіти на коронавірус. 

Про це йдеться в заяві організації. 

Автори звернення, посилаючись на дані ВООЗ, наголосили, що журналісти в ув’язненні, як і інші люди, позбавлені волі, а також ті, хто живе або працює в замкнутому просторі безпосередньо поруч, ймовірно, уразливіші до коронавірусу, ніж населення загалом.

“Для журналістів, ув’язнених у країнах, які зачепив вірус, свобода – це питання життя і смерті. Ув’язнені журналісти не контролюють свого оточення, не можуть вибрати ізоляцію, і їм часто відмовляють у необхідній медичній допомозі”, – стверджують вони. 

Комітет також повідомив, що запустив кампанію #FreeThePress, спрямовану на звільнення кожного журналіста за ґратами.

Водночас організація Xindex створила інтерактивну мапу для відстеження порушень стосовно ЗМІ під час кризи коронавірусу, де кожен охочий може повідомити про порушення щодо журналістів. 

Нагадаємо, що через пандемію коронавірусу тюрми випускають в’язнів, зокрема в США та Ірані.

Як відомо, задля недопущення епідемії коронавірусної інфекції в Україні Кабінет Міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації та карантин у всій країні до 24 квітня. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter