Правозахисники визнали політв’язнями фігурантів “справи Пресклубу Білорусь”

Дата: 16 Січня 2021
A+ A- Підписатися

Білоруські правозахисні організації визнали політв’язнями засновницю “Пресклубу Білорусь” Юлію Слуцьку, а також її колег Аллу Шарко, Сергія Ольшевського, Петра Слуцького та Ксенію Луцкіну, яких звинуватили в ухиленні від сплати податків і пов’язаних кримінальних злочинах.

Про це повідомляє Білоруська асоціація журналістів.

Керуючись п. 2.1 та 3.1 а) Керівництва про визначення поняття “політичний в’язень”, прийнятого на ІІІ Білоруському правозахисному форумі, ми, представники білоруських правозахисних організацій, заявляємо про визнання Юлії Слуцької, Алли Шарко, Сергія Ольшевського, Петра Слуцького, Ксенії Луцкіної політичними ув’язненими”, – йдеться в заяві.

Правозахисники вимагають від влади країни негайного звільнити з-під варти всіх фігурантів так званої “справи Пресклубу Білорусь”, а також відмовитися від кримінального переслідування як інструменту тиску на свободу висловлювання думки й свободу асоціацій, негайного припинити репресії та звільнити всіх політичних ув’язнених.

Цю заяву підтримали 11 білоруських правозахисних організацій.

Нагадаємо, що наприкінці грудня у Мінську, очільницю незалежного журналістського об’єднання “Пресклуб Білорусь” і кількох її колег, які перебувають під вартою, звинуватили в ухиленні від сплати податків і пов’язаних кримінальних злочинах. 

Засновниці “Пресклубу Білорусь” Юлії Слуцькій висунули обвинувачення в ухилянні від сплати податків в особливо великому розмірі. Покарання за цією кримінальною статтею передбачає до 5 років обмеження волі. Слуцьку продовжать тримати під вартою щонайменше до 22 лютого.

Фотографія обкладинки: Press Club Belarus

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter