Правозахисники повідомили про загиблого під час протестів у Мінську (оновлено)

Дата: 10 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Під час протестів у Мінську загинув один із протестувальників. 

Про це повідомили в правозахисному центрі “Весна”.

Інцидент трапився в центрі Мінська, де 9 серпня спалахнули протести. На кадрах з місця події видно, що чоловік зачепився за передній бампер машини, а коли водій набрав швидкість, не втримався і впав під колеса. Одразу після цього журналісти повідомили, що протестувальник дістав серйозні травми, а телеграм-канал NEXTA навіть назвав ім’я потерпілого. 

Голова правозахисного центру “Весна” Валентин Стефанович не підтвердив імені чоловіка, а, за даними МВС, які наводять журналісти “Радіо Свобода”, загиблих під час протестів 9 серпня немає. 

Водночас правозахисники розповіли, що в лікарнях Мінська перебувають десятки постраждалих унаслідок зіткнень з міліцією. 

Згодом телеканал “Белсат” зміг зв’язатися з чоловіком на ім’я Євген Заїчкін: його називали жертвою інциденту в центрі Мінська. 

Євген Заїчкін. Фото: Reuters

Журналістам він повідомив, що прийшов на акцію протесту разом із братом, однак досі він не знає, де його родич. 

Нагадаємо, що протести та масові затримання спалахнули в країні після закриття виборчих дільниць і оголошення результатів екзит-полу. Під час акцій, за даними правозахисного центру “Весна”, білоруські силовики затримали не менш ніж 120 осіб по всій країні. Заворушення 9 серпня відбулися не тільки в Мінську, але й у низці інших міст, зокрема в Бресті, Гродно та Гомелі. Офіційно МВС країни вже підтвердило використання спеціальних засобів проти мітингувальників.

Відомо, що серед постраждалих унаслідок протестів є журналісти.

Фотографія обкладинки: Тетяна Зенкевич, EPA, ТАСС

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter