Правозахисники поскаржились ОБСЄ на блокування Росією українських медіа в Криму

Дата: 25 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Кримська правозахисна група (КПГ) повідомила на онлайн-засіданні ОБСЄ, що станом на червень 2020 року Російська Федерація “не лише продовжує, а й посилює системні блокування мовлення незалежних українських медіа в Криму”.

Про це йдеться в заяві організації на сторінці в мережі Facebook.

Правозахисниця КПГ Ірина Сєдова

Під час засідання правозахисниця КПГ Ірина Сєдова наголосила, що обмеження доступу до інформації незалежних українських онлайн-медіа та FM-радіостанцій для жителів анексованого Криму в умовах пандемії ще більш ускладнює становище, позбавляючи людей доступу до незалежної інформації про ситуацію з пандемією в Україні, від якої може безпосередньо залежати життя і здоров’я цих людей.

“У зв’язку з цим Кримська правозахисна група звертається до представників країн-учасниць ОБСЄ з проханням посилити тиск на Російську Федерацію для того, щоб вона припинила блокування медіа та інші незаконні обмеження свободи слова в Криму. А також щоб Російська Федерація припинила порушувати цілу низку зобов’язань перед іншими країнами-учасницями ОБСЄ”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, згідно з даними правозахисників КПГ, у червні сигнал українських FM-радіостанцій чутно тільки в п’яти з 19 населених пунктів.

Як відомо, після окупації Кримського півострова й частини Донецької та Луганської областей Росія припинила мовлення українських ЗМІ. Раніше Кримська правозахисна група повідомляла про блокування Росією українського сигналу на півострові. 

У лютому Центр прав людини ZMINA та Кримська правозахисна група оприлюднили інформаційно-аналітичну доповідь про згортання свободи слова в тимчасово окупованому Криму. З кінця лютого 2014 до вересня 2019 року правозахисники зафіксували понад 300 порушень прав журналістів в окупованому Криму.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter