Правозахисники закликають підтримати антипутінських активістів у Росії

Дата: 11 Січня 2016
A+ A- Підписатися

Євромайдан SOS склав список громадян Росії, у політичних переслідуваннях яких, серед іншого, прослідковується і чіткий “антиукраїнський мотив”.

Список людей, які в Росії страждають від своїх проукраїнських поглядів, можна знайти на сторінці Олександри Матвійчук в facebook.

Серед них блогери, які критикували окупаційну політику Кремля, учасники одиночних пікетів та організатори мирних зібрань, військовослужбовці, які відмовилися служити на Донбасі, вчитель, який писав протестні вірші, автор пам’ятки російським туристам в Криму, журналісти, які розслідували таємну загибель псковських солдат, звичайні люди, які на знак протесту розфарбували у кольори українського прапору радянські пам’ятники та інші.

“Активна громадянська позиція в Росії може дорого обійтися людям, які не бояться називати речі своїми іменами. Обвинувачені в екстремізмі, розпалюванні ненависті та ворожнечі, хуліганстві та вандалізмі, порушенні порядку організації мирних зібрань, закликах до сепаратизму – деякі з них отримали реальні тюремні строки терміном від 1 до 7 років позбавлення волі”, – йдеться у повідомленні організації.

Наразі правозахисникам відомо більше чотирьох десятків людей, яких переслідують через їхню проукраїнську позицію.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter