Правоохоронців, які погрожували зґвалтуванням чоловіку на Луганщині, судитимуть за катування

Дата: 03 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Державне бюро розслідувань скерувало до суду обвинувальний акт щодо оперуповноваженого та помічника оперуповноваженого Сватівського відділу поліції на Луганщині, які катуваннями намагались отримати від чоловіка зізнання в крадіжці. 

Про це повідомили у відомстві. 

Правоохоронців звинувачують у катуванні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, та перевищенні влади. У разі доведення провини обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Слідчі стверджують, що правоохоронці у вересні 2018 року незаконно затримали місцевого мешканця та проти волі в кайданках доставили до відділу поліції на службовому автомобілі. Згодом оперативники примушували чоловіка зізнатись у крадіжці майна, скоєній напередодні невідомими. Для цього правоохоронці принижували затриманого, чинили на нього психологічний тиск та погрожували зґвалтуванням.

Нагадаємо, що нещодавно ДБР скерувало до суду обвинувальний акт стосовно двох поліцейських з Одеси, яких підозрюють у катуванні. Правоохоронці під час патрулювання залізничного вокзалу в місті побачили двох п’яних чоловіків. Патрульні вирішили змусити їх зізнатись у крадіжці золотого ланцюга.

Як відомо, за час роботи Державне бюро розслідувань зареєструвало близько 400 проваджень щодо катувань з боку правоохоронців. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter