ДБР повідомило про підозру двом силовикам, які погрожували зґвалтуванням чоловіку

Дата: 23 Березня 2020
A+ A- Підписатися

Слідчі ДБР повідомили про підозру у катуванні оперуповноваженому та помічнику оперуповноваженого Сватівського відділу поліції на Луганщині.

Про це повідомили на сайті відомства. 

У вересні 2018 року, за версією слідства, поліцейські незаконно затримали місцевого мешканця та проти волі у кайданках доставили до відділу поліції на службовому автомобілі.

“У приміщенні правоохоронці примушували чоловіка зізнатись у крадіжці майна, скоєній напередодні невідомими. Для здобуття потрібних показів, оперативники принижували затриманого, здійснювали на нього психологічний тиск та погрожували зґвалтуванням”, – розповіли слідчі.

Аби чоловік погодився взяти провину на себе, поліцейські повалили його на підлогу та помістили до рук металевий ніж, яким начебто раніше була вбита вагітна жінка. Отримавши відбитки, вони погрожували притягнути чоловіка до кримінальної відповідальності за умисне вбивство, а згодом надягли на голову йому металевий шолом та завдавали по ньому численні удари. У результаті цього він отримав закриту черепно-мозкову травму та струс головного мозку.

У разі доведення вини поліцейським загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter