Двоє одеських поліцейських можуть сісти до в’язниці за катування

Дата: 03 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Державне бюро розслідувань скерувало до суду обвинувальний акт стосовно двох поліцейських з Одеси, яких підозрюють у катуванні. 

Про це повідомили у відомстві. 

Катування поліцейських зафільмували камери спостереження 

Слідчі встановили, що 1 червня  минулого року правоохоронці під час патрулювання залізничного вокзалу в Одесі побачили двох п’яних чоловіків. Патрульні вирішили змусити їх зізнатись у крадіжці золотого ланцюга, яку вони не вчиняли, а тому незаконно затримали осіб та проти волі доставили до опорного пункту поліції, де інспектор почав психологічно тиснути на потерпілих та бити одного з них. Щоб припинити побиття, один з чоловіків віддав свій ланцюг, який не був золотим, проте це не допомогло, і вже поліцейський роти почав завдавати йому численних ударів.

“Під час побиття потерпілі неодноразово благали поліцейських припинити протиправні дії, звертали їх увагу на проблеми зі здоров’ям та повідомляли про намір звернутися до правоохоронних органів для припинення знущання. Дії потерпілих ще більше обурювали поліцейських, які продовжували побиття з більшою жорстокістю”, – розповіли в ДБР.

У разі доведення провини обвинуваченим силовикам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Нагадаємо, що за останні півтора року Державне бюро розслідувань зареєструвало близько 400 проваджень щодо катувань з боку правоохоронців. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter