Правоохоронці зафіксували 215 випадків сексуального насильства, які вчинили військові РФ в Україні – Костін

Дата: 28 Липня 2023
A+ A- Підписатися
Українські правоохоронці зафіксували щонайменше 215 випадків сексуального насильства, вчинених російськими військовими в Україні, з них 143 випадки – це насильство щодо жінок.
 
Про це повідомили в Офісі генпрокурора із посиланням на Андрія Костіна.
 
Андрій Костін. Фото: Офіс генпрокурора

Про злочини, які чинить Росія проти українських дітей та жінок Костін розповів під час слухань Гельсінської комісії США “Порятунок українських дітей та жінок від російської агресії”.

“Жертвами сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом, переважно стають жінки: 143 з 215 зафіксованих випадків. Серед них зґвалтування, каліцтво або тортури статевих органів, примусове оголення та погрози зґвалтуванням. Він додав, що це лише задокументовані випадки, реальні цифри можуть бути значно вищими”, – йдеться у повідомленні.

Костін також нагадав, що на кінець липня поточного року правоохоронці задокументували 498 вбивств дітей та понад 19 000 випадків примусової депортації.

“Ми впроваджуємо підхід, орієнтований на допомогу постраждалим від воєнних злочинів. Для цього ми створили Координаційний центр підтримки потерпілих і свідків. Жінки та діти – в центрі уваги”, – зазначив генпрокурор.

Нагадаємо, росіяни використовують сексуальне насильство, зокрема, для залякування, “помсти” чи “покарання” цивільних на тимчасово окупованих територіях України. Слідчі вже ідентифікували 18 військових РФ, які вчиняли такі дії щодо українців, і повідомили їм про підозру.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter