Правоохоронці з початку повномасштабного вторгнення порушили понад 260 справ щодо державної зради

Дата: 04 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

З початку повномасштабного вторгнення Росії Національна поліція України порушила 124 044 кримінальних провадження щодо злочинів, вчинених військовослужбовцями збройних сил РФ та їхніми посіпаками, з них 261 стосується державної зради (станом на 4 серпня 2024 року).

Про це повідомили в Національній поліції України.

Ілюстративне фото

Ще 4 087 справ порушені за звинуваченням у колабораційній діяльності.

“Ці випадки свідчать про масштабні зусилля російських окупантів та їхніх прихильників підривати національну безпеку України”, – йдеться у повідомленні.

Більшість проваджень стосуються порушення законів та звичаїв війни – 108 620, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України – 9 283 випадки.

До того ж Росія здійснює злочини проти дітей, зокрема за час вторгнення:

  • 564 дитини загинули;
  • 1 495 поранених;
  • 1 936 зниклих безвісти;
  • 30 698 розшукані;
  • 19 546 депортовані до РФ.
  • З Росії додому вже вдалось повернути 388 дітей.

Також на деокупованих територіях за час вторгнення виявили 107 катівень та місць незаконного утримання, йдеться в повідомленні.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що прокуратура Автономної Республіки Крим скерувала до суду обвинувальні акти стосовно трьох “командирів рот” незаконного збройного формування (НЗФ) “самооборона Криму”, що діяло на півострові під час активної фази тимчасової окупації.

За інформацією Центру журналістських розслідувань, обвинувачені – Олександр Бочкарьов (Bochkarov Oleksandr, Bochkarev Aleksandr), Олександр Антуфʼєв (Antufiev Oleksandr, Antufev Aleksandr) та Леонід Маловічко (Malovichko Leonid, Malovichko Leonid).

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter