Правоохоронці перевірять усі столичні укриття: містяни скаржаться, що не можуть потрапити туди під час тривог

Дата: 17 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Кияни скаржаться, що під час повітряних тривог не можуть потрапити до укриттів, адже вони постійно зачинені. Найближчим часом правоохоронці проведуть масштабну перевірку столичних сховищ. 

Про це заявив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

Фото: Слідство.Інфо

За його словами, під час останньої ракетної атаки до військової адміністрації надійшла велика кількість скарг від киян щодо закритих укриттів. Такі випадки зафіксували практично в усіх районах столиці.

“Закритті укриття під час війни, під час таких масованих повітряних атак – це злочин. Тому сьогодні на засіданні Ради оборони Києва я, як начальник КМВА, акцентував особливу увагу на розвʼязанні цього питання. Невідкладно були визначені завдання для Національної поліції Києва, Муніципальної охорони міста та всім головам РДА”, – розповів Попко.

У найкоротші терміни всі укриття міста Києва проінспектують правоохоронці, що зафіксують усі об’єкти, до яких населення не має доступу. Тим часом балансоутримувачі негайно мають забезпечити безперешкодний доступ до захисних споруд цивільного захисту.

Раніше ZMINA писала, що волонтери групи громадського моніторингу “Озон” у межах національної кампанії моніторингу укриттів перевірили 96 таких споруд в Києві та у 25 з них виявили суттєві проблеми. Інформацію про порушення волонтери передали Департаменту муніципальної безпеки КМДА.

Як відомо, у Києві налічується понад 4 тисячі укриттів різного виду. За рік у місті додалось 398 споруд цивільного захисту. Переважно збільшення кількості відбулося завдяки приведенню до ладу найпростіших укриттів.

Нагадаємо, що в ніч на 16 травня російські військові завдали масованого удару по території України, зокрема цілились у Київ, утім усі ракети та дрони збили українські військові. Уламки одної з ракет у столиці впали на територію зоопарку. Ніхто з працівників та тварин не постраждав, але фахівці все ж проведуть із тваринами антистресові заходи. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter