Правоохоронці ексгумували тіло чоловіка, вбитого росіянами під час окупації Херсона

Дата: 31 Травня 2023
A+ A- Підписатися

На Херсонщині правоохоронці ексгумували тіло чоловіка, вбитого в одній з облаштованих окупантами катівень обласного центру.

Про це повідомили в телеграм-каналі Офісу генерального прокурора.

За даними слідства, чоловіка — місцевого жителя — російські військовослужбовці незаконно затримали навесні 2022 року під час тимчасової окупації Херсона. Його помістили до підвального приміщення будівлі, в якій окупанти облаштували катівню.

За попередніми даними, його піддавали тортурам впродовж двох тижнів, що спричинило смерть.

Правоохоронці встановили місце поховання закатованого чоловіка та провели ексгумацію тіла. При поверховому огляді виявили ознаки численних ушкоджень, серед яких переламані ребра. Тіло направили для проведення судово-медичної експертизи.

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури розпочали досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що підозру у порушенні законів та звичаїв війни повідомили чотирьом російським силовикам та військовим, яким закидають організацію катівні під час окупації Херсона. 

Станом на початок травня на Херсонщині виявили 11 катівень та 13 місць несвободи, а інформацію про незаконне утримання слідчі перевіряють щодо майже тисячі людей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter