Правоохоронці встановили, хто облив зеленкою Шабуніна

Дата: 19 Грудня 2018
A+ A- Підписатися

Правоохоронці оголосили підозру зловмиснику, який вчиняв хуліганські дії щодо голови Центру протидії корупції Віталія Шабуніна.

Про це інформує в середу прес-служба прокуратури міста Києва.

Йдеться про епізод, коли Віталія Шабуніна облили зеленкою біля приміщення Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. За результатами слідства, дії зловмисника кваліфіковані за ч. 2 ст. 296 КК України. У зв’язку з тим, що вказаний чоловік переховується від правоохоронних органів, підозру йому повідомили заочно.

За даними прокуратури, на сьогодні підозрюваного оголошено в розшук та отримано дозвіл слідчого судді на його затримання з метою приводу до суду для обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Слідство у кримінальному провадженні триває.

Нагадаємо, що після інциденту під час акції біля САП правозахисники звернулися до влади із закликом розслідувати напад на Шабуніна. Відкритий лист адресували президенту України Петру Порошенку, генеральному прокурору Юрію Луценку, голові Національної поліції Сергію Князєву, голові Служби безпеки України Василю Грицаку, Конституційному Суду України, Верховній Раді, Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини Людмилі Денісовій, Управлінню Верховного комісара ООН з прав людини, урядам країн Європейського Союзу, США, Канади.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter