Правляча партія Грузії випустила агітаційний ролик, схожий на російське відео перед виборами 2018 року

Дата: 25 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

Керівна партія Грузії “Грузинська мрія” випустила передвиборчий ролик, який майже повністю відтворює російське агітаційне відео, створене напередодні президентських виборів у Росії 2018 року.

Про це повідомляє видання “NewsGeorgia”.

У відео показано сцену, де чоловік і жінка, готуючись до сну за день до голосування, обговорюють свою участь у виборах. Дружина цікавиться, чи підуть вони голосувати, на що чоловік відповідає відмовою, пояснюючи, що все одно переможе правляча партія. Після того, як він засинає, йому починають снитися кошмари, де він переживає страхи, пов’язані зі вторгненням Росії в Грузію у 2008 році.

Аналогічна сцена в російському ролику показує, як герой бачить уві сні тривожні події: підвищення призовного віку до 60 років і прохання його сина про 4 мільйони рублів на шкільну охорону.

Прокинувшись від жахіття, чоловік вирішує піти на вибори та будить дружину, щоб вони разом взяли участь у голосуванні.

Як пише hromadske, 26 жовтня в Грузії відбудуться вибори до парламенту. Вперше вони проходитимуть за пропорційною системою, яка замінила мажоритарну. Депутатські місця будуть розподілені серед партій, що подолають пʼятивідсотковий поріг, відповідно до кількості отриманих голосів.

Партія “Грузинська мрія”, що вже 12 років має більшість у парламенті, лише одного разу отримала понад 50% голосів – на піку підтримки у 2012 році. На виборах 2016-го та 2020 року їй вдалося здобути більшість завдяки саме мажоритарній системі.

Згідно з останніми соціологічними опитуваннями, “Грузинська мрія” все ще залишається найбільш підтримуваною політичною силою.

Нагадаємо, правляча партія Грузії “Грузинська мрія” використала фотографії українських міст, які постраждали внаслідок російських обстрілів, на своїх передвиборчих банерах. Такий підхід нібито був спрямований на те, щоб показати, що подібна ситуація може очікувати Грузію, якщо до влади прийде опозиція.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter