“Права людини, соціальна справедливість та їх захист”: в Україні зʼявилася нова магістерська програма

Дата: 17 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Центр громадянських свобод, який здобув Нобелівську премію миру у 2022 році, започатковує та реалізовуватиме спільно з університетом “КРОК” магістерську програму під назвою “Права людини, соціальна справедливість та їх захист”.

Про це йдеться на сайті університету.

Фото: КРОК

Основна увага програми зосереджуватиметься на розгляді головних понять теорії соціальної роботи, соціальних послуг, соціального захисту та політики, економічних та соціальних прав людини, соціальних стандартів, управління соціальними проєктами, а також менеджменту державних та недержавних організацій у соціальній сфері.

Програма характеризується міждисциплінарним підходом, що поєднує знання із соціальних наук, права та економіки, і забезпечує всебічне розуміння правозахисної діяльності. Вона орієнтована на здобуття практичного досвіду шляхом відвідування курсів, тренінгів, стажувань, а також розв’язання реальних кейсів та інших активностей, які дозволяють студентам набути необхідних навичок для роботи у сфері прав людини та соціальної справедливості.

Дисципліни викладають досвідчені фахівці, експерти в галузі правозахисної діяльності та соціальної роботи, використовуючи сучасні методи навчання, такі як проблемно-орієнтоване навчання, дослідницькі проєкти та групові роботи.

Вона також приділяє увагу розвитку соціального бізнесу та побудові бізнес-проєктів у соціальній сфері з огляду на важливість соціальної відповідальності. Міжнародна співпраця з організаціями та університетами дозволяє студентам отримати знання та досвід роботи в міжнародному контексті.

Вступ до магістратури 2024 року відбувається за результатами ЄВІ, ЄФВВ та розгляду мотиваційного листа.

Другий період реєстрації на ЄВІ / ЄФВВ відбуватиметься із 17 по 21 червня 2024 року в приймальній комісії університету “КРОК”, у кабінеті 315, з 10.00 до 12.00 особисто. Перелік необхідних документів для вступу – за посиланням.

Вступники на основі ступеня магістра (освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста) можуть на їхній вибір:

  • або подати результат ЄВІ, ЄФВВ;
  • або скласти співбесіду з іноземної мови та фаховий іспит в університеті.

Нагадаємо, що на базі Київського національного університету технологій та дизайну запустили нову освітньо-професійну програму “Музично-театральне мистецтво ромів” (бакалавр, спеціальність 026 “Сценічне мистецтво”). 

Навчання матиме мультидисциплінарний підхід, тобто освітня програма охоплюватиме не тільки сценічне мистецтво, а й надаватиме глибокі знання про права людини, історію ромів та інші аспекти, важливі для формування обізнаних та відповідальних громадян.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter