Працівники Одеського СІЗО можуть сісти за ґрати через те, що кинули побитого в’язня помирати в карцері

Дата: 03 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

Державне бюро розслідувань розпочало досудове розслідування за фактом можливого зловживання службовим становищем з боку працівників Одеського слідчого ізолятора, що призвело до тяжких наслідків у вигляді смерті ув’язненого.

Про це повідомили у відомстві. 

За попередньою інформацією, за сприяння працівників СІЗО до камери, де утримувався ув’язнений чоловік, підсадили ще двох в’язнів, які побили його. Після цього побитого чоловіка незаконно відправили до карцеру, де він помер. 

Вивчаючи матеріали справи, слідчі ДБР виявили, що одним із працівників, який припустився зловживання службовим становищем, виявився начальник одного з відділів СІЗО, причетний до корупції. 

“У березні 2019 року слідчі територіального задокументували факт вимагання і одержання ним 2 тисяч доларів США неправомірної вигоди від ув’язненого за дострокове звільнення та непоміщення до карцеру. На час досудового розслідування цього кримінального провадження працівник слідчого ізолятора неодноразово відсторонювався від посади за рішенням суду”, – розповіли правоохоронці, додавши, що обвинувальний акт стосовно нього ще у вересні минулого року скерували до суду. 

Цей же начальник ізолятора, як наголошують у ДБР, причетний до організації порушень умов тримання під вартою ув’язненого, якому дозволили вільне пересування, безперешкодне спілкування з родичами та знайомими і користування забороненими предметами.

Наразі слідчі проводять комплекс першочергових слідчих і процесуальних дій та встановлюють обставини події, причини смерті потерпілого та особи інших причетних до вчинення кримінального правопорушення.

У ДБР зазначили, що санкція статті передбачає покарання у вигляді ув’язнення на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи вести певну діяльність на строк до трьох років і штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, що нещодавно до Одеського СІЗО з перевіркою приїхав очільник Міністерства юстиції Денис Малюська. За його словами, умови в установі залишають бажати кращого

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter