Працівники аеропорту у Єгипті змусили 15-річну підлітку підняти бюстгалтер, щоб довести свою стать

Дата: 19 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Співробітники служби безпеки аеропорту в Єгипті не повірили 15-річній підлітці, що вона дівчина, тому змусили підняти спортивний бюстгальтер та одягнути спортивні шорти, аби продемонструвати, що у неї немає чоловічих статевих органів. 

Про це повідомляє видання Wigan Today.

Інцидент стався, коли Кейтлін разом із партнеркою Олівією та її батьками, приїхали на відпочинок у Єгипет. Під час паспортного контролю працівники аеропорту неодноразово перевіряли паспорт Кейтлін, а згодом відвели її до окремої кімнати для додаткової перевірки її статі.

Батько Кейтлін розповів, що спочатку чоловіки хотіли оглянути дівчину самостійно, але батьки Олівії стали на захист Кейтлін і попросили викликати медичну сестру.

Медсестра попросила Кейтлін підняти спортивний бюстгальтер, а потім зазначила, що їм потрібно “зазирнути туди”.

Мама Олівії категорично відмовилася, і після переговорів вдалося знайти компроміс: Кейтлін натягнула шорти, щоб продемонструвати, що у неї відсутні чоловічі статеві органи. Тільки після цього їм дозволили піти.

Кейтлін розповіла журналістам, що ця ситуація стала для неї травматичним досвідом. За її словами, очевидно, що на фотографії в паспорті зображена саме вона, оскільки єдиною зміною в її зовнішності від моменту отримання документа стала коротша стрижка.

Дівчина також зазначила, що раніше не переживала нічого подібного.

Зараз родина Дізлі має намір привернути увагу до проблеми, з якою зіткнулася їхня дочка, щоб попередити інших про можливість подібних ситуацій. Вони розглядають варіант подання скарг і чекають на поради від депутатів.

Батько Кейтлін підкреслив, що їхня мета не є подання позову проти когось. Вони просто проти того, щоб інші люди, особливо діти, переживали подібні приниження.

Нагадаємо, що гендерні стереотипи щодо зовнішності та одягу досі є поширеними і в Україні. Так, минулоріч до Міжнародного жіночого дня за мир та роззброєння, учні однієї з луцьких шкіл влаштували “День навпаки”: хлопці прийшли до навчального закладу в сукнях, а дівчата – у костюмах. Відео з цього дня вони опублікували в тіктоці. Міський голова Ігор Поліщук такий флешмоб не схвалив та назвав “збоченням”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter