Мер Луцька назвав “збоченням” флешмоб школярів, у якому хлопці перевдягнулися в сукні

Дата: 06 Червня 2023
A+ A- Підписатися

До Міжнародного жіночого дня за мир та роззброєння, учні однієї з луцьких шкіл влаштували “День навпаки”: хлопці прийшли до навчального закладу в сукнях, а дівчата – у костюмах. Відео з цього дня вони опублікували в тіктоці. Міський голова Ігор Поліщук такий флешмоб не схвалив та зазначив, що був “неприємно здивований”, коли побачив відео школярів.

Про це він заявив під час оперативної наради міськради. 

Скриншот з відео

“Не знаю, з якою метою це було, це жарт чи флешмоб, але це ненормально, коли особи чоловічої статі одягають такий одяг. Це збочення. Якщо ще в одній школі буде допущено такий факт, ми будемо розривати контракт з директором”, – наголосив він. 

За словами мера, до школи неприпустимо також приходити в піжамах та халатах. Так учні також роблять у межах певних флешмобів чи тематичних тижнів. 

“Це нормально? Я не такий старий, але якби я у свої шкільні роки прийшов у школу в піжамі, мене звідти викинули, і правильно зробили б. Бо школа – це дисципліна, порядок, навчання. До чого ми скоро дійдемо з цими піжамами та жіночими одежами?” додав Поліщук. 

Тим часом директор Департаменту освіти міськради Віталій Бондар пояснив, що флешмоб у школі проводили до Міжнародного жіночого дня за мир та роззброєння. Однак, за його словами, дирекція школи не проконтролювала, як саме він буде організований.

Ці цінності, ці тенденції для нас чужі. Це не наші цінності. У нас християнське місто, і в нас місто нормальних моральних цінностей”, – підсумував мер.

Нагадаємо, що група агенцій Аgama й агенція Talan Communications запустили соціальну кампанію під назвою “Залиш сексизм печерним людям”, яка висвітлює зв’язок між гендерним питанням і розвиненістю суспільства. Мета кампанії – привернути увагу до проблеми сексизму в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter