Потрібні винятки в санкціях США для комунікації з окупованими територіями через соцмережі – експерт

Дата: 24 Липня 2024
A+ A- Підписатися
Усім зацікавленим сторонам в Україні потрібно працювати з американською владою, щоб спробувати знайти винятки в санкційній політиці США в контексті доступу громадянського суспільства України до тимчасово окупованих територій (ТОТ) через соціальні мережі.
 
Таку думку під час експертної дискусії “Тимчасово окупований Крим: що ОГС може і має робити уже сьогодні” у форматі чатем-гауз, ініційованої Центром демократії та верховенства права, висловив один з експертів, передає кореспондент видання ZMINA.
 

Він нагадав, що тимчасово окупований Крим та інші окуповані території Україні наразі перебувають під американськими санкціями. Через це такі гіганти, як Meta, не просувають дописи в соцмережах з підконтрольної уряду України території на ТОТ, оскільки соцмережі дотримуються американського законодавства.

“Потрібно обговорювати з американськими партнерами можливість винятків”, – сказав експерт і додав, що така сама проблема існує в білоруського громадянського суспільства в екзилі, яке не може таргетовано комунікувати зі своїми співгромадянами в Білорусі. 

Нагадаємо, раніше в Росії Другий західний окружний військовий суд заочно засудив речника компанії Meta Енді Стоуна до шести років колонії загального режиму в справі про “виправдання тероризму”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter