Посольство України в Нур-Султані перейшло на цілодобовий режим роботи

Дата: 06 Січня 2022
A+ A- Підписатися

Посольство України у столиці Казахстану Нур-Султані перейшло на цілодобовий режим роботи та радить українцям у разі загрози життю чи безпеці звертатись до них. 

Про це повідомив речник українського МЗС Олег Ніколенко

Будівля посольства України у Нур-Султані. Фото: Wikimapia

За словами Ніколенка, нині ключовий пріоритет дипломатів – це забезпечення безпеки українців, які лишаються у країні. 

“Ситуація ускладнюється введенням надзвичайного стану в Казахстані, нестабільною роботою мобільного зв’язку та інтернету. Частково обмежений рух регіонального пасажирського транспорту, суттєво затримуються або скасовуються міжнародні авіарейси”, – зазначив він. 

Речник МЗС розповів, що ввечері 5 січня група українців не змогла вилетіти рейсом Алмати–Київ через захоплення летовища демонстрантами: 

“Дипломати допомогли українцям із пошуком місць для ночівлі. Нині посольство з‘ясовує із адміністрацією аеропорту та авіакомпанією можливість здійснення зазначеного рейсу, підтримує зв‘язок із пасажирами”.

За інформацією МЗС, аеропорт Нур-Султана працює в штатному режимі, а тому 6 січня звідти планується рейс до Києва. 
 
Фото: Pavel Mikheyev/Reuters

У разі загрози життю чи безпеці, українцям радять звертатися за допомогою по телефону +7 705 755 66 10 або на електронну пошту emb_kz@mfa.gov.ua. Також радять зареєструватися в електронній системі “ДРУГ”, щоб дипломати могли вчасно надати допомогу. 

“Очікуємо від казахстанської влади неухильного забезпечення безпеки громадян України, надання їм повного сприяння, зокрема і тим українцям, які воліють залишити територію Казахстану. Закликаємо наших громадян уникати місць масових заходів, насамперед у великих містах, виявляти підвищену пильність і обережність. Українська держава своїх громадян не залишить напризволяще”, – запевнив Ніколенко.
 
Нагадаємо, що акції протестів тривають у Казахстані з 2 січня, а спричинило їх підвищення цін на паливо. На тлі протестів уряд країни пішов у відставку, а президент Касим-Жокарт Токаєв перебрав на себе посаду очільника Ради нацбезпеки країни, яку мав би довічно очолювати Нурсултан Назарбаєв

До Казахстану вже прибули військові Росії та інших країн – членів організації Договору про колективну безпеку. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter