Посла Фінляндії в Канаді звинуватили в домаганнях і деструктивній поведінці

Дата: 06 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Співробітники посольства Фінляндії в Оттаві (Канада) звинувачують посла Ярі Вілена в домаганнях і деструктивній поведінці. Вони склали девʼятисторінкову петицію, де детально описали образи, з якими стикалися. 

Про це пише фінська газета “Ilta-Sanomat” з посиланням на петицію. 

Ярі Вілен. Фото: Kaleva

Так, працівники посольства заявляють, що вони стикалися з неналежною поведінкою з боку посла відтоді, як Ярі Вілен очолив місію у вересні 2023 року. Зокрема, серед виявів такої поведінки – недоречні фізичні дотики. У петиції написано, що він клав руку на талію жінки та на нижню частину спини, щоб та розвернулася, а також лоскотав пальцями талію колеги, щоб привернути її увагу.

Також співробітники поскаржилися висловлювання сексуального характеру: Вілен жартував, що ще ні з ким не випробував ліжко в гостьовій кімнаті квартири посла, а ще – робив компліменти одній з працівниць щодо її гарних ніг. 

Крім того, посол ображав водія, який відмовився порушити правила дорожнього руху та проїхати на червоне світло, і недоречно висловлювався щодо етнічних, релігійних спільнот та ЛГБТ-людей.

Водночас працівники посольства стверджують, що Вілен вимагав від персоналу понаднормової роботи без компенсації, роботи у вихідні, критикував продуктивність персоналу, висміюючи його.

Співробітники вимагають від фінського МЗС терміново втрутитися в цю справу.

Сам Ярі Вілен заперечує це: “Мені нема чого коментувати з цього приводу, я навіть не знаю про звинувачення, які ви описуєте”.

Заступник держсекретаря міністерства закордонних справ Фінляндії Пекка Пуустінен сказав, що відомство має стратегію дій на випадки, коли співробітники зазнали неналежного поводження, переслідувань і сексуальних домагань.

Раніше ZMINA писала, що адміністрація Білого дому вважає недоречними заяви американських правоохоронців щодо пам’яті та віку президента Джо Байдена. Напередодні прокуратура відмовилася висувати йому обвинувачення в справі щодо неналежного зберігання секретних документів через те, що посадовець узяв їх із собою, лишаючи посаду віцепрезидента. 

Нагадаємо, що колишня працівниця Gucci, на імʼя Трейсі Коен, подала позов проти модного дому. Жінка стверджує, що її дискримінували та ігнорували її скарги про складні умови роботи.

Коен розповіла, що неодноразово повідомляла своє керівництво про те, що такі умови роботи виснажують її. У відповідь її ображали, називаючи “божевільною” й “старою”, а також віддавали обіцяні заохочувальні поїздки молодшим колегам. Жінка каже, що зверталася по допомогу до президента Gucci Марко Біззаррі, проте він їй так і не відповів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter