Португальські власники ресторанів і нічних клубів оголосили голодування через карантин

Дата: 02 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

У Лісабоні біля парламенту Португалії власники дев’яти ресторанів, барів та нічних клубів проводять голодування на знак протесту проти карантину. 

Про це повідомляє Reuters.

Фото: Reuters

Щоб зупинити передання коронавірусу влада країни запровадила жорсткий карантин перед національними святами та, зокрема, закрила школи й ввела комендантську годину. Суворі обмеження діють у країні й у вихідні, але ресторани, бари та нічні клуби фактично не працюють з початку пандемії. 

Португальський уряд запропонував ресторанам 20% компенсації від їхнього середнього доходу в період із січня до жовтня цього року, однак протестувальники, які розбили намети під парламентом, стверджують, що цього замало. Вони відмовилися їсти доти, доки з ними не поговорять прем’єр-міністр і міністр економіки.

За офіційними даними, у Португалії кількість зареєстрованих безробітних у жовтні зросла на 34,5% в порівнянні минулим роком, а близько 72% нових безробітних працювали раніше в ресторанах або роздрібній торгівлі.

Фото: Reuters

Нагадаємо, що в травні представники креативних індустрій в Україні влаштували протест проти карантину в низці міст, зокрема в Харкові, Львові та Києві. Організатори акції ввімкнули прожектори, спрямовані в небо, щоб їх побачили в уряді. Вже за декілька місяців під Кабміном працівники культурної сфери влаштували рейв проти карантинних обмежень. Виступали працівники сфери й проти запровадження карантину вихідного дня. 

Водночас, як показують соціологічні дослідження, половина українців вважає обґрунтованими більшість весняних карантинних заборон. 63% підтримали заборону проведення масових заходів для більш ніж 10 осіб, зокрема культурних, розважальних та спортивних, а ще 56% – заборону роботи закладів громадського харчування.

Разом з тим перед зимою правозахисники радили уряду повернутися до адаптивної моделі карантину, що діяла до початку листопада, та запроваджувати обмеження, ґрунтуючись на інформації про рівень захворюваності в тій чи іншій громаді.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter