Португалія надала тимчасовий захист майже 55 тисячам українців

Дата: 23 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Португалія надала майже 55 тисяч дозволів на тимчасовий захист українським біженцям, чверть з яких є неповнолітніми.

Про це пише видання “Euractiv” з посиланням на імміграційну та прикордонну службу SEF. 

Фото з відкритих джерел

Від 24 лютого Португалія надала 54 976 дозволів на тимчасовий захист громадянам України та іноземцям, які проживають в Україні, з них 32 259 жінкам і 22 717 чоловікам, згідно з останніми даними SEF.

Серед міст Португалії, які надали дозволи на тимчасовий захист, Лісабон на першому місці з 11 933 дозволами. Далі йдуть Кашкайш (3381), Порту (2760), Сінтра (1856) і Албуфейра (1348).

Запит про надання тимчасового захисту в Португалії можна подати через онлайн-платформу, створену SEF і доступну трьома мовами. Однак щодо неповнолітніх обов’язковою є явка до відділення SEF для підтвердження особи та батьківства.

Раніше ZMINA писала, що 60 тисяч українських біженців отримали тимчасовий захист у Бельгії після того, як росіяни вчинили повномасштабне вторгнення в Україну. Однак проблема з розселенням українців на постійне проживання залишається актуальною та загострюється. 

Нагадаємо, що Європейська комісія продовжить ще на один рік правила приймання і надання захисту українським біженцям. Ці правила дають українцям право на роботу, житло, освіту, медичну допомогу в країнах ЄС. Крім того, громадяни, які повернуться до України, не втрачатимуть статусу тимчасового захисту в європейських країнах.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter