Платформа PornHub почне співпрацювати з благодійними організаціями, щоб запобігти поширенню контенту, пов’язаного із сексуальним насильством над дітьми.

Про це повідомляє The Guardian.

Джерело: istock

У березні цього року PornHub додав до сайту чат-бота, який відстежував, які слова й вислови використовують користувачі, шукаючи дитяче порно. У результаті було визначено близько 28 тисяч слів. 

Якщо користувач сайту введе в пошукову стрічку одне з цих ключових слів, пов’язаних із жорстоким поводженням з дітьми, він отримає повідомлення про відсутність результатів і те, що він шукає потенційно образливий і незаконний контент. Після цього користувача переспрямують до чату службової підтримки, де з ним проведуть розмову й запропонують психологічну допомогу від благодійної організації.

Сьюзі Харгрівз, виконавча директорка Internet Watch Foundation (IWF) (організації, яка видаляє зображення жорстокого поводження з дітьми з інтернету), каже, що такий моніторинг є життєво важливим.

“У 2021 році ми видалили з інтернету чверть мільйона вебсторінок, що містять матеріали про сексуальне насильство над дітьми, що на 64% більше, ніж у 2020 році. У перший місяць карантину у Великій Британії було 8 мільйонів спроб отримати доступ лише до трьох вебсайтів на наш список блокувань. Це справді страшні цифри”, – зазначила вона.

За даними видання, щомісяця у Великій Британії та Уельсі заарештовують близько 850 осіб, майже всі з яких чоловіки, за те, що вони завантажували непристойні зображення або домагалися дітей в інтернеті.

Нагадаємо, на початку вересня Інстаграм видалив офіційний акаунт PornHub, який мав понад 13 млн підписників та 6200 публікацій, через зростання тиску з боку активістів.

В акаунті не публікували порнографічного контенту, тож причина його видалення невідома. Хоча скриншоти, оприлюднені учасницею кампанії проти PornHub Лейлою Мікельвейт, свідчать про те, що акаунт видалили через порушення правил соцмережі.