Активісти домоглися видалення акаунту PornHub з інстаграму

Дата: 05 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Інстаграм видалив офіційний акаунт PornHub, який мав понад 13 млн підписників та 6200 публікацій, через зростання тиску з боку активістів. 

Про це повідомило видання The Verge.

В акаунті не публікували порнографічного контенту, тож причина його видалення невідома. Хоча скриншоти, оприлюднені учасницею кампанії проти PornHub Лейлою Мікельвейт, свідчать про те, що акаунт видалили через порушення правил соцмережі.

Мікельвейт є засновницею групи активістів TraffickingHub. Її мета – “закриття Pornhub і притягнення його керівників до відповідальності за сприяння, розповсюдження та отримання прибутку від зґвалтувань, жорстокого поводження з дітьми, торгівлі людьми та сексуального насильства”.

Активістка заявила у  твіттері, що Інстаграм і компанія “Мета” ухвалили “правильне рішення, розірвавши зв’язки з Pornhub”. За її словами, настав час “іншим великим технологічним компаніям, таким як “Гугл”, “Амазон” і “Майкрософт”, наслідувати їхній приклад”.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що представники російської пропагандистської медіагрупи “РИА Новости” повідомили про блокування її твіттер-акаунтів у 27 країнах ЄС та Великій Британії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter