Попри протести активістів та правозахисників Авакова залишили на посаді очільника МВС

Дата: 05 Березня 2020
A+ A- Підписатися

Верховна Рада проголосувала за призначення нового складу уряду, зокрема збереження на посаді очільника МВС Арсена Авакова. 

Про це повідомили на сайті парламенту.

Рішення про призначення нового складу уряду на чолі з Денисом Шмигалем підтримали 277 народних депутатів. Інформація про те, що Арсен Аваков залишається очільником МВС, спричинила обурення серед активістів та правозахисників. 

“Під час призначення нового уряду, в серпні 2019 року, Президент і народні депутати зазначали, що Арсен Аваков лишається на посаді тимчасово, під відповідальність Президента Володимира Зеленського. Тимчасово – тобто до Нового року. Сьогодні вже 4.03.2020. Аваков досі на посаді. При цьому жодних позитивних зрушень у міністерстві, очолюваному Аваковим, немає. Навпаки. Всі негативні тенденції посилились”, – нагадали у своєму звернені члени Адвокатської дорадчої групи. 

Звернення Адвокатської дорадчої групидо Президента України Володимира Зеленськогодо Народних депутатівСьогодні…

Опубліковано Адвокатська дорадча група / Advocacy Advisory Panel Середа, 4 березня 2020 р.

За період, поки Аваков перебуває на міністерській посаді, зокрема, не було покарано жодного правоохоронця, обвинуваченого в справах Майдану. 

“Вони продовжують ходити в суди, знущатися над потерпілими. Жодної допомоги в розслідуванні справ Майдану МВС так і не надає. Навпаки – узгоджені дії обвинувачених правоохоронців, свідків зсередини правоохоронних органів, очевидно, координуються на рівні керівництва. І це – протидія розслідуванню”, – обурюються активісти. 

Нагадаємо, що активісти вже довго намагаються усунути з посади очільника МВС Арсена Авакова, якого звинувачують у провалі реформи поліції та гальмуванні розслідувань нападів на активістів. Після зміни влади Аваков зберіг свою посаду та вже встиг розповісти, що не збирається йти у відставку. 

Очільник Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський розповідав, що міністра внутрішніх справ можуть відправити у відставку, якщо розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета розвалиться. Реальних результатів у розслідуваннях справ Гандзюк та Шеремета від Авакова чекає й президент Зеленський

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter