Понад 80% шкіл в Україні мають укриття

Дата: 03 Вересня 2023
A+ A- Підписатися
Станом на початок вересня в Україні працюють майже 13 тисяч шкіл, з них понад 80% вже обладнали укриттями.
 
Про це заявив заступник міністра освіти та науки Андрій Вітренко в ефірі телемарафону.
 
Фото: ДСНС

“Станом на сьогодні в Україні будуть функціонувати понад 12 900 шкіл. Відповідно до нашої інформації, якою ми володіємо, яку ми збираємо, в Україні більш як 80% шкіл вже обладнані укриттями”, сказав Вітренко.

За його словами, цей процес відбуватиметься постійно. Він зауважив, що держава вже виділила понад 1,5 мільярда гривень на облаштування безпечного освітнього середовища.

Окремо він зазначив, що у Києві є 12 шкіл, які неможливо обладнати укриттями. Наразі функціонують чотири пілотні проєкти з побудови нового типу укриттів.

“Такий досвід є по всій Україні. Наприклад, в Бородянці було побудовано таке укриття”, підкреслив заступник міністра освіти та науки.

Вітренко додав, що в освітніх закладах, де немає конструктивних, геологічних можливостей чи їх розташування не дозволяє, будуть побудовані нові типи укриттів.

Нагадаємо, в Україні понад 6,5 тисячі шкіл працюватимуть у звичайному форматі, майже 4 тисячі у змішаному, а також ще у 2,5 тисячі шкіл навчання відбуватиметься у дистанційній формі.

Раніше ZMINA повідомляла, що з 1 вересня очно навчатися почнуть близько 500 тисяч українських школярів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter