В Україні з початку навчального року понад 6 тисяч шкіл працюватимуть офлайн

Дата: 30 Серпня 2023
A+ A- Підписатися
З 1 вересня половина з 13 тисяч шкіл в Україні працюватимуть в офлайн-форматі, а інша половина у дистанційному або змішаному.
 
Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на заступника міністра освіти і науки Андрія Сташківа.
 
Фото: EPA/UPG

“Із 13 тисяч шкіл, які в цілому функціонують по Україні, на 1 вересня 6,5 тисячі будуть працювати у звичайному форматі, 3,8 тисячі шкіл – у змішаному”, зазначив посадовець.

За його словами, зважаючи на безпекові умови, 2,5 тисячі закладів середньої освіти працюватимуть дистанційно. Серед них є школи, переміщені з тимчасово окупованих територій Запорізької та Херсонської областей.

Заступник міністра додав, що в Україні є 70 тисяч учнів з тимчасово окупованих територій.

Наприклад у Харкові заклади загальної середньої освіти почнуть навчальний рік у дистанційному режимі. Проте кілька разів на тиждень школярі відвідуватимуть офлайн-заняття в метро. Про це розповів міський голова Ігор Терехов.
 
За його словами, станом на 28 серпня в Харкові сформували 60 класів на 1003 дитини, які навчатимуться кілька разів на тиждень у приміщеннях метрополітену.
 
Нагадаємо, за даними міністра освіти й науки Оксена Лісового, з 1 вересня очно навчатися почнуть близько 500 тисяч українських школярів.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter