Понад 100 волонтерів з різних організацій допомагали ліквідовувати наслідки російських ударів на Харківщині

Дата: 03 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Цими днями внаслідок обстрілу російських окупантів по цивільній інфраструктурі Харківщини загинуло шестеро людей, ще 99 осіб дістали поранення. Лише в Індустріальному районі Харкова пошкоджено 10 багатоповерхових будинків і вибито понад 1500 вікон. Наслідки обстрілів ліквідовували понад 100 волонтерів з різних організацій. 

Про це повідомляє Харківська обласна військова адміністрація.

Фото: Харківська обласна військова адміністрація

“Волонтери та благодійники спільно з рятувальниками, медиками і правоохоронцями взяли участь у ліквідації ворожого удару з перших годин трагедії. Впродовж двох днів було закрито понад 400 вибитих вікон. Потерпілим місцевим мешканцям надають усю необхідну допомогу – гаряче харчування, гуманітарну та психологічну допомогу, юридичну і фінансову підтримку, забезпечення місцями тимчасового проживання. Вдячні волонтерам за оперативне реагування та допомогу потерпілим жителям області”, – зазначив заступник начальника Харківської обласної військової адміністрації Євген Іванов.

У роботах з допомоги потерпілим та розбору завалів було залучено понад 100 волонтерів з ГО “Добробат”, БФ “Хаустов”, ГО “Я Врятований”, ГМ “Проліска”, БФ “Право на захист”, БФ “Душа Харкова – Роксана та команда”, БФ “ВТОБІ”, ГО “Рух Вільний Харків”, ГО “Їжа харків’янам”, WCK, БФ “Безпечне небо”, ГО “Все для людей”, БФ “Світ та Україна”, Гуманітарний хаб “Схід-Захід”.

Крім того, представники БО “Координаційний гуманітарний центр” здійснювали матеріально-технічний супровід усіх етапів робіт, а також відповідали за координацію діяльності Групи швидкого реагування.

Раніше через атаки РФ по Харкову постраждали семеро дітей, двоє з них перебувають у важкому стані. Загалом кількість постраждалих унаслідок обстрілів міста збільшилася до 47 людей.

Нагадаємо, 1 вересня російські військові завдали по Харкову десять ракетних ударів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter