Помічниками українських ветеранів хочуть бути вже понад чотири сотні кандидатів, половина з яких жінки

Дата: 26 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

На чотири сотні запланованих урядом посад помічника ветерана нині вже є 439 кандидатів. Загалом до кінця 2024 року в Кабміні планують підготувати 15 тисяч помічників для військових, які повернулися з фронту. 

Про це розповіли в уряді. 

Ілюстраційне зображення. Фото: itvua.tv

Найбільше охочих стати помічником ветерана на Вінниччині – 119, а також на Львівщині – 109 особи. Щодо Вінницької області, то там перші 19 фахівців уже стають до роботи. 

“Наразі тривають співбесіди другої хвилі з кандидатами у громадах Вінницької, Миколаївської, Дніпропетровської та Львівської областях. Уже 181 кандидат пройшов другий етап відбору та невдовзі розпочне профільне навчання в Центрах ветеранського розвитку”, – каже посадовиця Мінветеранів Світлана Березіна.

У Мінветеранів розповіли трохи більше щодо осіб кандидатів. Так, їхній середній вік 43 роки, всі мають вищу освіту, а майже половина з них – жінки. 

З липня в чотирьох регіонах України проєкт запрацював пілотно, втім тепер до цих областей долучилися громади Сумської, Полтавської, Закарпатської, Харківської, Київської областей та міста Києва. 

Помічники мають працювати за принципом “рівний рівному”, тобто в пріоритеті на посади беруть ветеранів і ветеранок. Саме вони мають, за задумом авторів, допомагати як військовим, так і членам їхніх сімей переходити до цивільного життя. Допомога може мати вигляд, наприклад, супроводу за довідкою або ж під час працевлаштування. 

Нагадаємо, що нещодавно соціологи зафіксували погіршення ставлення до ветеранів в українському суспільстві. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter