Помер польский солдат, поранений іноземцем на кордоні з Білоруссю: МЗС Польщі вимагає знайти й екстрадувати винного у вбивстві

Дата: 07 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Міністерство закордонних справ Польщі викликало тимчасового повіреного у справах Республіки Білорусь Олексія Понкратенка через інцидент, пов’язаний із загибеллю польського військового на польсько-білоруському кордоні.

Про це повідомила пресслужба МЗС Польщі.

Джерело: сайт МЗС Польщі

У міністерстві наголосили, що Польща є об’єктом гібридної атаки з використанням різних засобів.

“Ми маємо справу з ескадронами смерті, вбивствами, підпалами, зграями тролів та кібератаками на критично важливу інфраструктуру. Це жорсткий удар по Європі”, – йдеться у повідомленні.

У ноті польське МЗС вимагає ідентифікувати та піддати екстрадиції підозрюваного у вбивстві польського військового.

На переконання міністра закордонних справ Радослава Сікорського, вбивство громадянина Польщі – це “не індивідуальне рішення бандитів, а результат підготовки білоруської сторони”.

“І я обіцяю, що білоруська влада зазнає наслідків”, – заявив польський урядовець.

Нагадаємо, що наприкінці травня сотні мігрантів намагалися незаконно перетнути польсько-білоруський кордон. Унаслідок таких агресивних дій постраждали двоє польських прикордонників, ще один військовий Війська Польського дістав ножове поранення. Він помер у лікарні 6 червня.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що за матеріалами Служби безпеки України до Польщі екстрадували чоловіка, підозрюваного в тому, що своїми діями він посилював кризу на кордоні країн Євросоюзу та Білорусі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter