З України до Польщі екстрадували одного із координаторів міграційної кризи на кордоні ЄС та Білорусі

Дата: 25 Травня 2024
A+ A- Підписатися

За матеріалами Служби безпеки України до Польщі екстрадували чоловіка, якого підозрюють у тому, що  своїми діями посилював кризу на кордоні країн Євросоюзу та Білорусі.

Про це розповіли у СБУ. 

Екстраговним є громадянин однієї з країн Південної Азії, який приїхав в Україну ще на початку 2000-х років. Протиправною діяльністю, за словами слідчих, чоловік почав займатись лише після початку повномасштабного російського вторгнення. 

“За допомогою своїх закордонних зв’язків, ділок організував масове переправлення до ЄС вихідців із країн підвищеного терористичного ризику. Зокрема йдеться про громадян Непалу, Бангладеш та Пакистану. “Маршрут біженців” пролягав через територію Росії та Білорусі, а далі до Республіки Польща в обхід встановлених пунктів пропуску”, – розповідають есбівці. 

Фото: СБУ

Правоохоронці вважають, що для функціонування трафіку його організатор створив міжнародне злочинне угруповання, до складу якого входили десятки мешканців різних країн. 

“Зловмисники намагались “розосередити” по різних європейських країнах до сотні нелегалів, які були розподілені на окремі групи. Кожна з них мала свій пункт призначення та керівника”, – переконують слідчі. 

У Польщі екстрадованого оголосили у міжнародний розшук. 

Нагадаємо, що минулий рік став найсмертоноснішим для мігрантів за все попереднє десятиліття, підрахували в ООН. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter