“Помаранчевий” карантин після локдауну триватиме до квітня – Шмигаль

Дата: 18 Січня 2021
A+ A- Підписатися

Після закінчення січневого локдауну в Україні діятиме адаптивний карантин з обмеженнями для “помаранчевої зони”, який планують продовжити до 31 березня.

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв’ю агентству Інтерфакс-Україна.

Він зауважив, що головною метою січневого локдауну було “розірвати ланцюжок, який утворився з Нового року до Різдва” і не допустити перевантаження медичної системи. 

“З 8 по 24 січня у нас встановлено так званий карантин зимових канікул. Ключова мета – обмеження мобільності населення. З 25-го ми перейдемо, ймовірно, в “помаранчеву зону”, яка діяла до введення цих правил. Поточний карантин введено до кінця лютого. Швидше за все, ми продовжимо його до 31 березня тією ж постановою. Поки немає підстав скасовувати адаптивний карантин. Хвороба не зникла“, – сказав Шмигаль.

Він додав, що для уряду було важливо не допустити перевантаження медичної системи до отримання вакцини, надходження якої очікується не пізніше ніж у лютому.

Але, за його словами, на сьогодні влада не бачить необхідності продовжувати жорсткі карантинні заходи після 24 січня.

Водночас Шмигаль висловив думку, що “карантин цього року триватиме дуже довго”.

Нагадаємо, 8 січня в Україні почали діяти посилені карантинні обмеження для протидії поширенню коронавірусу. Вони діятимуть до 24 січня включно.

Згідно з опитуванням, половина українців вважає обґрунтованими більшість весняних карантинних заборон. Найбільше підтримують громадяни вимогу 14-денної ізоляції для тих, хто приїжджає з-за кордону чи з непідконтрольних уряду територій (72%), а найменше – заборону руху громадського транспорту в населених пунктах (підтримали тільки 8,9%).

Минулого року Конституційний Суд визнав карантинні обмеження, запроваджені владою, незаконними. Також суд попросили визнати незаконним вибірковий підхід до госпіталізації під час пандемії. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter