Польському фермеру, який закликав Путіна “розібратися з Україною і Брюсселем”, висунули офіційні звинувачення

Дата: 24 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

У Польщі правоохоронці висунули офіційні звинувачення протестувальнику, який 20 лютого розмістив на тракторі плакат з гаслом “Путін, розберися з Україною, Брюсселем та нашими правителями”.

Про це поінформувала пресслужба Мінвідновлення України з посиланням на дані Регіональної прокуратури Глівіце.

Фото: Drapiąca Metka

Як зазначається, підозрюваному загрожує до 5 років позбавлення волі за підбурювання до агресивної війни проти Польщі, вихваляння агресії РФ проти України і пропаганду комуністичної ідеології.

“Це гідний приклад швидкої реакції польських правоохоронців на спроби розділити два дружні народи. Дякую всім, хто захищає закон. Водночас важливо знайти та покарати тих, хто пошкодив українські вагони із агропродукцією, що прямувала транзитом через Польщу. Наша позиція незмінна: на будь-які злочини має бути належна правова реакція”, – зазначив Олександр Кубраков, віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Нагадаємо, 23 лютого Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець ініціював термінове експертне обговорення щодо цієї ситуації та провів онлайн зустріч зі своїм польським колегою Марчіном Вьочеком.

Раніше ZMINA повідомляла, що по всій Польщі відбулися численні акції протесту фермерів, які блокували дороги, автостради, автомагістралі та прикордонні переходи з Україною. Фермери виступають проти напливу українських товарів, а також проти європейської політики, пов’язаної з так званим “Зеленим курсом”.

Вранці 20 лютого польські фермери перекрили залізницю біля КПП “Медика – Шегині” та висипали частину зерна з вантажного потяга на колії. У відповідь на польські акції українські перевізники розпочали протест біля ПП “Рава-Руська – Гребенне”, “Краківець – Корчова” та “Шегині – Медика”.

Під час протестів на кордоні з Україною, один з польських фермерів розмістив на тракторі плакат з гаслом “Путін, розберися з Україною, Брюсселем та нашими правителями”. Зрештою чоловіка затримали правоохоронці. Йому інкримінували пропаганду тоталітарного державного устрою та розпалювання ворожнечі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter