Польські та українські експерти домовлятимуться про пам’ятники – історик

Дата: 24 Травня 2017
A+ A- Підписатися

У червні зустрінуться представники “компетентних органів України та Польщі для вирішення питання українських та польських пам’ятників”.

Про це на своїй сторінці у мережі Facebook повідомив директор Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович за підсумками розмови з польським колегою.

Історик Володимир В’ятрович

“Про вчорашню розмову з главою польського Інституту національної пам’яті Ярославом Шареком. Найважливіше: домовилися на початку червня провести зустріч компетентних представників для вирішення питання українських та польських пам’ятників. Цим мають займатися спеціально уповноважені державні органи, а не громадські активісти чи місцева влада”, – написав він.

Через відсутність належної реакції польської влади на нищення українських пам’ятників Український інститут національної пам’яті призупинив процес легалізації польських меморіальних об’єктів на території України.

Нагадаємо, 26 квітня на цвинтарі польського села Грушовичі поблизу Перемишля демонтували пам’ятник воїнам УПА. В Україні такі дії називають відвертою провокацією в переддень вшанування 70-х роковин злочинної акції “Вісла”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter