Біля польсько-білоруського кордону затримали пропагандистів Russia Today

Дата: 15 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

Поблизу кордону Польщі та Білорусі, біля прикордонного населеного пункту Уснаж Гурні, затримали двох співробітників французької редакції російського пропагандистського телеканалу RT (раніше – Russia Today).

Про це повідомила Gazeta.pl.

Джерело: RT

Пропагандисти перебували в зоні дії надзвичайного стану, оголошеного в країні через міграційну кризу, без необхідних дозволів. Безпосередньо під час ефіру один з журналістів нібито сказав, що до нього наближається поліція і, ймовірно, йому доведеться припинити трансляцію. На це керівник програми в студії заявив, що “польська влада не хоче, щоб преса була свідком того, що відбувається на кордоні”.

Пізніше один із затриманих, журналіст Давид Халіфа, розповів, що поляки їх оштрафували та вивезли за межі зони надзвичайного стану.

Згідно з положенням про надзвичайний стан у Польщі, журналісти не можуть перебувати на території, яка охоплює частину Підляського та Люблінського воєводств. 

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в разі загострення ситуації в прикордонних з Білоруссю областях можуть запровадити надзвичайний стан. У такий спосіб влада планує реагувати на загострення ситуації на кордоні з Білоруссю, де зібралися тисячі мігрантів, які намагаються перетнути кордон з ЄС.

Запровадження надзвичайного стану у Волинській, Рівненській, Житомирській, Київській та Чернігівській областях – один зі сценаріїв, який розглядають посадовці. 

За оцінками РНБО, сьогодні на території Білорусі перебуває вже близько 16 тисяч мігрантів. Україна вважає міграційну кризу на кордоні гібридною війною Росії проти Європи.

Криза з біженцями на кордонах ЄС посилилася після примусової посадки літака Ryanair у Мінську в травні та заяв самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка про те, що влада республіки більше не стримуватиме нелегальних мігрантів. Спочатку через збільшення їхньої кількості в Литві оголосили режим загальнонаціональної надзвичайної ситуації, а пізніше аналогічний режим на кордоні запровадили Латвія і Польща. 

В останній на прикордонних територіях тимчасово заборонили масові заходи, люди, що перебувають у громадських місцях там, зобов’язані носити із собою посвідчення, а ті, хто не проживає на прикордонні, узагалі не можуть потрапити на визначені території.

Раніше ZMINA пояснювала, чим відрізняється надзвичайна ситуація та надзвичайний стан в Україні і як запровадити останній без зловживань.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter