Політв’язня Володимира Дудку лікують навмання – рідні 

Дата: 19 Березня 2020
A+ A- Підписатися

Ув’язнений у справі “українських диверсантів” севастополець Володимир Дудка перебуває в медичному блоці, де його лікують від корости.

Володимир Дудка

Про це політв’язень розповів телефоном своєму синові Іллі Дудці. 

“Зі здоров’ям проблеми ті самі. Лежить у медблоці, лікують від корости та паралельно роблять ін’єкції від алергії. З’ясувалося, що призначені дерматологом аналізи не були проведені, лікують навмання. У результаті свербіж трохи стих, але з’являються нові ділянки висипу. Тут поки непробивна стіна. Болі в шлунково-кишковому тракті, слава Богу, послабшали”, – написав Ілля Дудка на своїй сторінці в мережі “Фейсбук”.

Він також повідомив, що першим запитанням від батька було питання про обмін.

Офіційні коментарі керівництва російської колонії або ФСВП щодо стану Дудки відсутні.

Нагадаємо,  Володимира ДудкуОлексія Бессарабова й Дмитра Штиблікова затримали 9 листопада 2016 року в Севастополі. Чоловіків звинуватили нібито в підготуванні диверсії організованою групою і зберіганні зброї.

У Службі безпеки України заявили, що затримані в Криму громадяни України не є ні співробітниками, ні контактерами з боку СБУ.

16 листопада 2017 року підконтрольний Росії “Севастопольський міський суд” засудив Дмитра Штиблікова до п’яти років колонії суворого режиму. Він уклав досудову угоду зі слідством, визнавши свою провину. Жодного з незалежних адвокатів до нього не допустили. Правозахисники вважають це підтвердженням тиску на нього з боку слідства. 

4 квітня 2019 року Володимира Дудку та Олексія Бессарабова незаконно засудили до 14 років позбавлення волі. Дудка і Бессарабов повністю заперечують свою провину. Верховний суд Росії залишив вирок незмінним

Раніше Архієпископ Сімферопольський і Кримський ПЦУ Климент уже закликав президента Зеленського занести до списку наступного обміну Володимира Дудку, Костянтина Давиденка, а також кримських татар, яких російські силовики переслідують за звинуваченнями в участі в “Хізб ут-Тахрір”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter