Політв’язня Шумкова відправили в загін суворого режиму в російській колонії

Дата: 28 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Українського політв’язня Олександра Шумкова відправили в загін суворого режиму в російській колонії.

Про це він повідомив у листі латвійській активістці Тетяні Лазде.

….надії зустріти літо вдома вже нема.до 27 грудня залишилось вже не так багато і цей час я проведу, як злосний…

Опубліковано Tatjana Lazda Jelgava Понеділок, 27 квітня 2020 р.

Перед тим як відправити Шумкова до загону суворого режиму, адміністрація помістила українця на 13 діб до ШІЗО. 

“Пишу я вам уже із загону суворого режиму утримання. 10 квітня мені дали 13 діб ШІЗО і визнали мене злісним порушником. Отже, я знову злісник”, – написав політв’язень. 

У грудні поточного року Шумков має вийти на волю, однак він прогнозує, що до цього часу залишатиметься порушником у приміщенні камерного типу. 

Шумков також розповів про карантин, який запровадили в російській колонії через коронавірус, зокрема закрили установу для відвідувань адвокатів, і скільки це триватиме – невідомо.

Як відомо, російські силовики затримали Шумкова у 2017 році. Правозахисний центр “Меморіал” зазначає, що він брав участь у Євромайдані, а у 2014 році працював охоронцем лідера “Правого сектору” Дмитра Яроша, після чого пішов служити до ЗСУ. За версією російських слідчих, Шумков брав участь у діяльності “Правого сектору”, “зокрема в бойових діях у зоні АТО”. Раніше в ув’язненні російські силовики вже погрожували хлопцю розправою за національність та політичні переконання. 

У російській колонії Шумков постійно стикається з погрозами вбивством. Також чоловіку не дають надсилати листи та отримувати послання від рідних.

Нещодавно російські силовики з центру протидії екстремізму прийшли додому до активістки Тетяни Касьянової, яка листується з  Шумковим. Вони, зокрема, запитували, ким активістка є Шумкову, де вона знайшла його поштову адресу, чому пише саме йому і як довго, чи знайомі вони особисто.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter