Російські силовики прийшли додому до жінки, яка листується з політв’язнем Шумковим

Дата: 17 Березня 2020
A+ A- Підписатися

Російські силовики з центру протидії екстремізму прийшли додому до активістки Тетяни Касьянової, яка листується з українським політв’язнем Олександром Шумковим. 

Про це повідомляє ОВД-Інфо.

Додому до Касьянової, яка живе в Московській області, прийшли в цивільному місцеві співробітники управління з боротьби з екстремізмом. Вони розповіли, що їм дали завдання провести опитування з приводу листування Касьянової із засудженим українцем. Силовики, зокрема, запитували, ким активістка є Шумкову, де вона знайшла його поштову адресу, чому пише саме йому і як довго, чи знайомі вони особисто.

Жінка розповіла, що давно веде листування з різними політв’язнями в Росії, оскільки співчуває їхньому становищу, зокрема із Шумковим, який у листопаді-грудні 2019 року перестав відповідати на листи.

Нагадаємо, що Шумкова російські силовики затримали у 2017 році. Правозахисний центр “Меморіал” зазначає, що він брав участь у Євромайдані, а 2014 року працював охоронцем лідера “Правого сектору” Дмитра Яроша, після чого пішов служити до ЗСУ. За версією російських слідчих, Шумков брав участь у діяльності “Правого сектору”, “зокрема в бойових діях у зоні АТО”. В ув’язненні російські силовики погрожували хлопцю розправою за національність та політичні переконання. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter