Політв’язня Шумкова вчергове посадили до штрафного ізолятора

Дата: 28 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Українського політв’язня Олександра Шумкова вчергове посадили до штрафного ізолятора в російській колонії.

Про це повідомила його тітка Людмила Шумкова. 

Сьогодні адвокат Сашка Roman Lyzlov завдяки Правозащитный Центр "Мемориал" відвідав його в колонії ФКУ ВК – 4 УФСВП РФ…

Опубліковано Людмилою Шумковою Пʼятниця, 28 серпня 2020 р.

Нещодавно Шумкова в колонії у Тверській області відвідав його адвокат. Він розповів, що його підзахисного помістили до ізолятора на 10 діб за відмову від роботи. 

“Олександр вважає, що це помста за те, що він почав обурюватись умовами в адаптаційному загоні. У спальному приміщенні цього загону йде ремонт. На ліжках і в їдальні бруд і пил, запах фарби, там неможливо перебувати”, – розповіла Шумкова. 

Політв’язень оголосив голодування через погані умови, а також просив начальника колонії повідомити про це прокурору, уповноваженому і в санепідслужбу, однак отримав відмову. 

Як відомо, російські силовики затримали Шумкова у 2017 році. Правозахисний центр “Меморіал” зазначає, що він брав участь у Євромайдані, а у 2014 році працював охоронцем лідера “Правого сектору” Дмитра Яроша, після чого пішов служити до ЗСУ. За версією російських слідчих, Шумков брав участь у діяльності “Правого сектору”, “зокрема в бойових діях у зоні АТО”. Раніше в ув’язненні російські силовики вже погрожували хлопцю розправою за національність та політичні переконання. 

У російській колонії Шумков постійно стикається з погрозами вбивством. Також чоловіку не дають надсилати листи та отримувати послання від рідних.

Нещодавно російські силовики з центру протидії екстремізму прийшли додому до активістки Тетяни Касьянової, яка листується з  Шумковим. Вони, зокрема, запитували, ким активістка є Шумкову, де вона знайшла його поштову адресу, чому пише саме йому і як довго, чи знайомі вони особисто.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter