Політв’язня Коломійця в російській колонії відправили до ШІЗО – дружина

Дата: 28 Лютого 2018
A+ A- Підписатися

Засуджений в Росії активіст Євромайдану Андрій Коломієць до 8 березня перебуватиме у штрафному ізоляторі російської колонії.

Андрій Коломієць у суді. Фото: Іван Жилін, Новая газета

Про це стало відомо зі слів його дружини Галини Коломієць, передає “Крим.Реалії”.

Галина Коломієць. Фото: Станіслав Юрченко, Крим.Реалії

“Днями його викликали до оперативних співробітників і сказали, що, мовляв, на тебе рапортів зовсім немає. Після цього прийшли до нього на роботу. Він сидів у спортивному костюмі й поруч стояла скляна кружка – це заборонено. Вони його сфотографували й через кілька днів до ШІЗО посадили на 10 діб”, – розповіла вона.

Нагадаємо, Андрія Коломійця затримали в російській Кабардино-Балкарії в травні 2015 року. Спочатку йому інкримінували зберігання наркотиків. Згодом чоловіка перевезли до Криму і почали звинувачувати в замаху на вбивство двох кримських співробітників спецпідрозділу “Беркут”. Адвокат Коломійця тоді казав, що в якості доказів сторона обвинувачення має тільки дві чорно-білі фотографії нібито обгорілої форми силовиків.

10 червня 2016 року Андрія Коломійця засудили в Криму до 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму. Російська правозахисна організація “Меморіал” вважає його політв’язнем і вимагає негайного звільнення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter